Tips & Tricks

Elektrisch vouwfiets

Elektrische vouwfietsen komen we weer meer tegen bij eigenaren van boten, campers en caravans. Deze reizigers willen vaak graag ook leuke fietstochten maken die vaak wat langer van aard zijn dan de stukken die de forenzen moeten afleggen.

De elektrische vouwfiets helpt hen dan met trapondersteuning om zo langere afstanden af te kunnen leggen, zonder dat ze daarvoor ruimte hoeven in te leveren. De elektrische vouwfiets wordt dus vaak gebruikt door mensen die lange afstanden willen fietsen, maar niet de mogelijkheid hebben om een volledige (elektrische) fiets mee te nemen.

De voor- en nadelen van de elektrische vouwfiets

Als je de elektrische vouwfiets met een reguliere vouwfiets vergelijkt, ontdek je zowel voor- als nadelen aan de elektrische vouwfiets. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Voordeel 1: De elektrisch vouwfiets heeft grote voordelen ten opzichte van de reguliere vouwfiets als het op lange afstanden aankomt. Door de trapondersteuning (en eventueel een gashendel zoals de Crossfold heeft) is het met de elektrische vouwfiets gemakkelijker om lange afstanden af te leggen.

Voordeel 2: De elektrische vouwfiets is fijner in gebruik met slecht weer. Door de trapondersteuning heb je veel minder last van tegenwind, wat ervoor zorgt dat je niet compleet bezweet op je bestemming aankomt.

Voordeel 3: Een elektrische vouwfiets is een stuk sneller. Moet je snel op je bestemming zijn? Zet de trapondersteuning aan en je bereikt met gemak hoge snelheden tot wel 25 kilometer per uur.