Eigen huis

Balkon vlonders bestellen


Balkon vlonders bestellen, waar kan ik dat het beste doen? Vlonderplanken staan ook wel bekend als terrasplanken of dekdelen en we vinden ze in veel toepassingen terug. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie vlonder in je achtertuin of een steiger aan het water?

De vlonderplanken kun je in verschillende diktes en breedtes online terug vinden. Daarnaast zijn er ook nog eens vele houtsoorten verkrijgbaar in vlonderplanken. De meest voorkomende soort vlonderplanken zijn hardhouten vlonderplanken.

Online in verschillende soorten en maten

Als je bijvoorbeeld naar de hardhouten vlonderplanken kijkt, komen deze uit landen zoals Indonesië, Afrika en Brazilië. Wanneer je voor één van deze houtsoorten kiest, kies je voor een duurzame houtsoort. Zo hebben deze houtsoorten gemiddeld de duurzaamheidsklasse 2. Daarbij wetende dat klasse 1 het hoogst haalbare is. Zo zullen deze vlonderplanken gemiddeld zo’n 30 jaar meegaan in contact met grond en water.

Maar naast de houtsoort kun je ook de gewenste maatvoering kiezen. De meest voorkomende diktes in vlonderplanken zijn 2,1 cm en 2,8 cm. Daarnaast zijn er ook nog verschillende breedtes die kunnen oplopen van 9 t/m 19 cm. Op dit moment is de meest gebruikte en meest voorkomende breedte 14,5 cm.